ΜΑΕΣΤΡΟΣ

Ιωάννης Κανάκης


Ο Γιάννης Κανάκης γεννήθηκε στην Καβάλα και σε ηλικία έξι ετών πήρε τα πρώτα του μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο. 

Μαθήτευσε στο ΔΩΚ κοντά στην Καλυψώ Καλπακίδου και τη Ζωή Σαμσαρέλου, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με το Γεώργιο Θυμή, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με την Άννα Τσίτσα-Κούνιο και τον Κοσμά Γαλιλαία (μουσική δωματίου), και ιδιωτικά με το Δημήτρη Σγούρο.

Αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με το Πτυχίο Αρμονίας (1993, τάξη Νίκου Σολομωνίδη και Γιάννη Μάντακα), το Πτυχίο Πιάνου (1998, Άριστα παμψηφεί, τάξη Άννας Τσίτσα-Κούνιο) και το Δίπλωμα Πιάνου (2000, Άριστα παμψηφεί, τάξη Άννας Τσίτσα-Κούνιο). Έλαβε ενεργά μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους Brandt Fredriksen, Mαρτίνο Τιρίμο και Γιάννη Βακαρέλη, και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Βιέννη με τον καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας Walter Fleischmann.

Έχει εμφανιστεί σε σόλο ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου, καθώς και ως συνοδός σε ρεσιτάλ τραγουδιού και κιθάρας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Συνθέσεις του έχουν επενδύσει μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ενώ έχει γράψει μουσική και για το 4ο Συμπόσιο Μεσογειακής Ποίησης. 

Διδάσκει πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας όπου παράλληλα έχει αναλάβει καθήκοντα κορεπετίτορα.

Είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Marketing (University of Ulster).

Από το Φθινόπωρο του 2013 έχει αναλάβει μουσικά τη χορωδία "ΣυνΩΔΗπόροι" της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, εισάγοντας στο σχήμα τέταρτη φωνή. Τον Ιούνιο του 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη συναυλία της χορωδίας υπό τη διεύθυνσή του, ενώ το Καλοκαίρι του 2015 διηύθυνε τη χορωδία παίζοντας πιάνο στο ιστορικό θέατρο "Απόλλων" της Ερμούπολης, καθώς επίσης και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Το 2016 συνοδεύει τη χορωδία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παίζοντας πιάνο και διευθύνοντας στο πλευρό του Νότη Μαυρουδή και της Νένας Βενετσάνου.

To 2017 διασκευάζει κομμάτια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών για 4 φωνές και συμπράττει με τον Βασίλη Λέκκα και τους ΣυνΩΔΗπόρους σε μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στη Β.Ελλάδα, όπου διευθύνει και συνοδεύει στο πιάνο.
Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *