ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Η χορωδία δημιουργήθηκε από τον Κώστα Κατιώνη και μια ομάδα μουσικόφιλων χορωδών -από μια προηγούμενη συνεργασία τους- που αποτέλεσαν τον πυρήνα για την δημιουργία της νέας χορωδίας οι οποίοι, το 2008 συγκεντρώθηκαν για να συγκροτήσουν τη νέα χορωδία πιο διευρυμένη, ανοιχτή, σε όλους τους Καβαλιώτες. Βρήκαν στέγη στο "Σύνδεσμο φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας" και σε πολύ σύντομο χρόνο η χορωδία αριθμούσε 50 μέλη, παίρνοντας το όνομα "ΣυνΩΔΗπόροι" εκ του προφανούς λογοπαιγνίου με τη λέξη "ωδή".

Από το Σεπτέμβρη του 2013 μέχρι σήμερα τη χορωδία έχει αναλάβει ο μουσικός Γιάννης Κανάκης, ο οποίος με τη βοήθεια του πιάνου "κουρδίζει" τους χορωδούς κάθε απόγευμα Δευτέρας. Από τη χρονιά αυτή η χορωδία αλλάζει ύφος, αποκτώντας τεχνική και συνοχή, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου, ο οποίος διασκευάζει με απαράμιλλη τεχνική & δημιουργικότητα κομμάτια για τέσσερις και πλέον φωνές!

Από το 2015 κι έπειτα, ο χαρακτήρας της χορωδίας έγινε περισσότερο εξωστρεφής, γεγονός που έκανε τους ΣυνΩΔΗπόρους γνωστούς κι έξω από τα όρια της περιφέρειας. Έτσι, οι ΣυνΩΔΗπόροι τον Ιούνιο του 2015 είχαν την τιμή να παρευρεθούν στο ιστορικό θέατρο "Απόλλων" της Ερμούπολης, καθώς και μερικούς μήνες αργότερα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, κατόπιν προσκλήσεων αντίστοιχων φορέων. Κορυφαία δε στιγμή, αποτελεί ως τώρα, η μεγάλη συναυλία της χορωδίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμπράττοντας με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή, τη Νένα Βενετσάνου και το Γιώργο Τοσικιάν, σε ένα αφιέρωμα στα "50 χρόνια τραγουδιών" του συνθέτη.

To Φθινόπωρο του 2017 οι ΣυνΩΔΗπόροι συμπράττουν με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, πραγματοποιώντας μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Ανατ.Μακεδονία & Θράκη.

Τον Απρίλη του 2018 οι ΣυνΩΔΗπόροι αποφασίζουν την αποχώρησή τους από το Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας.

Τις τελευταίες εξέχουσες εμφανίσεις και τη γενικότερη εικόνα, οι ΣυνΩΔΗπόροι τις οφείλουν κατά ένα μεγάλο μέρος στον εξαίρετο μουσικό, ευφάνταστο πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο τους Γιάννη Κανάκη.΄

Μάνος Χατζιδάκις 1983  "Η μπαλάντα του Ούρι" - Ορχηστρικο

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *