Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ


Συνδυάστε διακοπές
και μουσική με 
πρωταγωνιστές
τα παιδιά...





Μουσικοθεατρικό Εργαστήρι για παιδιά από 7 έως 12 ετών

Λέσβος, Μόλυβος, 27 Ιουλίου - 1 Αυγούστου 2015

Στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας Αρίων

Συνδυασμός των καλοκαιρινών διακοπών με δημιουργικό παιχνίδι για μια αξέχαστη εμπειρία!


Για τις οικογένειες που θα βρεθούν στη Λέσβο το διάστημα 27 Ιουλίου με 1 Αυγούστου, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου προτείνει μια αξέχαστη εμπειρία: ένα μουσικοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 7 έως 12 ετών. Στόχος είναι η  δημιουργική δραστηριοποίηση των παιδιών και η επαφή τους με την τέχνη μέσα από το παιχνίδι.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να συστήσει τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη μουσικοθεατρική πράξη και να τα φέρει σε πρακτική επαφή με δημιουργικές διαδικασίες όπως η σύνθεση τραγουδιών και η συγγραφή κειμένων.
Στις πέντε μέρες του εργαστηρίου τα παιδιά (7-12 ετών) με τη βοήθεια των έμπειρων υπεύθυνων του εργαστηρίου, με προεξάρχουσα τη Δήμητρα Παπασταύρου και βοηθό τον Αντώνη Βασιλειάδη, θα φτιάξουν μια μικρή παράσταση πάνω σε συγκεκριμένο θέμα της οποίας το κείμενο, τα τραγούδια και τα ηχοτοπία θα είναι δικές τους δημιουργίες. Τα εργαστήρια θα είναι τρίωρα με διάλειμμα (10.30 - 13.30) και η παράσταση των παιδιών θα παρουσιαστεί την 1η Αυγούστου.  


Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: Φορέας Τουρισμού Μολύβου, τηλ. 22530 71990.

Πληροφορίες για την Θερινή Ακαδημία Κιθάρας ΑΡΙΩΝ: http://www.theotheraegean.com/event/4-guitar-academy-arion/


Λίγα λόγια για την υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Δήμητρα Παπασταύρου.

Η Δήμητρα Παπασταύρου αποφοίτησε το 2002 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με Άριστα και υποτροφία διάκρισης σπουδών από το Ι.Κ.Υ Έπειτα, ολοκλήρωσε με Άριστα μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ το 2005 ξεκίνησε στο Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ τη διδακτορική της διατριβή, την οποία ολοκλήρωσε με Άριστα το 2010. Το 2011 της απονεμήθηκε Υποτροφία «Αριστείας» Μεταδιδακτόρων Ερευνητών από την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας.

Από το 2002 έως το 2011, δίδαξε σειρά αντικειμένων στη Μουσική Παιδαγωγική και στη Μουσική Ψυχολογία σε διάφορα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων: το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το ΙΕΚ Θέρμης στην ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής και Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Από το 2009 έως το 2013 ήταν δασκάλα σε σχολεία της Αθήνας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και στην πλατεία Βάθη. Κατά το σχολικό έτος 2014/15 εργάστηκε ως δασκάλα στο Κολλέγιο Αθηνών.

Παράλληλα, από το 2003 έως το 2005 σε εθελοντική βάση δίδαξε Ελληνικά σε μετανάστες και πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2004 έως το 2006 στο πλαίσιο εξωθεσμικής ομάδας ψυχολογικής στήριξης δίδαξε μουσική σε παιδιά με σύνδρομο down στη Θεσσαλονίκη.


Το 2010 σε συνεργασία με το Στέργιο Λούστα μετέφρασε το βιβλίο του Κρίστοφερ Σμολ «Μουσικοτροπώντας. Τα νοήματα της μουσικής πράξης και της ακρόασης» (εκδόσεις Ιανός, Θεσσαλονίκη). Από το 2008 είναι μέλος του πειραματικού μουσικού σχήματος NQR Ensemble. Από το 2012 έως σήμερα είναι γλωσσική σύμβουλος στο επιστημονικό περιοδικό Approaches, που είναι αφιερωμένο στο πεδίο της Μουσικοθεραπείας και της Ειδικής Μουσικής Παιδαγωγικής.




ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *