Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝωδηΠΟΡΟΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ [photos]


Ήταν ακόμη ένα μαγικό
 ταξίδι στο χρόνο
από τους ΣυνΩΔΗπόρους,
το Νότη Μαυρουδή,
τη Νένα Βενετσάνου
και το Γιώργο Τοσικιάν...


Σε ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη της Βέροιας, το "Χώρο Τεχνών" όπως ονομάζουν το Μέγαρο Μουσικής, δόθηκε ακόμη μια μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στα 50 χρόνια μουσικής πορείας του Νότη Μαυρουδή. Η μέρα της συναυλίας συνέπεσε με την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό το 1912.

Η χορωδία και οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο φιλόμουσο κοινό, το οποίο κατέκλυσε από πολύ νωρίς το χώρο της συναυλίας. Τη βραδιά άνοιξαν οι ΣυνΩΔΗπόροι με τις διασκευές του μαέστρου Γιάννη Κανάκη να συνεπαίρνουν το κοινό, συνοδευόμενες από δεξιοτεχνικά εκτελεσμένες μελωδίες στο πιάνο. 

Τη σκυτάλη πήρε το τρίπτυχο Μαυρουδής - Βενετσάνου - Τοσικιάν, μεταφέροντας τον κόσμο σε άλλες εποχές... 50 χρόνια πορείας του συνθέτη, ξετυλίχθηκαν μαγευτικά μέσα από δυο καταπληκτικές κιθάρες και τη μοναδική φωνή της Νένας Βενετσάνου.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, οι ΣυνΩΔΗπόροι επέστρεψαν στη σκηνή με τις υπόλοιπες συνθέσεις του Νότη Μαυρουδή να "μεταλάσσονται" ευχάριστα υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κανάκη. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και πάλι το "Μήλο", το οποίο εκτελέστηκε a capella σε οκτάφωνη διασκευή του καβαλιώτη πιανίστα! Τη συναυλία έκλεισε το ΠΡΩΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, με τους ΣυνΩΔΗπόρους και τη Νένα Βενετσάνου να συμπράττουν εξαιρετικά.

Στο τέλος της παράστασης, ο συνθέτης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο, τους χορωδούς και ιδιαίτερα το μαέστρο για τις προσπάθειες, το αποτέλεσμα και την ύψιστη τιμή στο πρόσωπό του. Η επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του κου Μαυρουδή, Νένα Βενετσάνου, επίσης συγκινημένη, κάλεσε μετά το τελευταίο τραγούδι τους χορωδούς μπροστά στη σκηνή, με τον κόσμο να καταχειροκροτεί όλους τους συντελεστές...
























1 σχόλιο:

  1. Για άλλη μια φορά πολλά συγχαρητήρια... Το κλίμα ο χώρος και οι καλλιτέχνες εξαιρετικοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *