Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ - ο απολογισμός

Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ έκανε στάση
στην Καβάλα και άφησε τις
καλύτερες εντυπώσεις...







Φιλοξενήθηκε  το περασμένο  τριήμερο στην Καβάλα, η μουσικοποιητική παράσταση της "ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ" από την άνω Σύρο. Μια παράσταση που μέχρι το 67ο αυτό ταξίδι της, έχει ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο και δεκάδες πόλεις ανά για Ελλάδα, επιθυμώντας να κάνει τον Καβάφη και τον ελληνικό πολιτισμό και τα γράμματα, γνωστά παντού!

Ήταν ένα αφιέρωμα σπάνιο για το είδος του, προσφέροντας ακόμη και στον απλό , αμύητο θεατή πληθώρα εύληπτων γνώσεων και ακουσμάτων  περί τον Αλεξανδρινό, και την επιθυμία να τον γνωρίσει καλύτερα.  Ανάμεσα από τις εκπληκτικές -από στήθους- απαγγελίες των ποιημάτων του Καβάφη, με έναν ιδιαίτερο και πηγαίο τρόπο , από τον αρχηγό της ομάδας Μπάμπη Κουλούρα και την εντυπωσιακή σε ύφος και χρώμα αφήγηση της ζωής και του έργου του από την Νικολέτα  Ρούσσου, οι ιδιαίτερες φωνές της Ελπίδας Γαδ και της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου με τη συνοδεία και του Ζαννή Μαραγκού, και του Μπάμπη Κουλούρα, απέδωσαν γλαφυρά δώδεκα από τα μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή, συγκινώντας το ακροατήριο. 

Κανονάκι, πιάνο, ακορντεόν, φυσαρμόνικα, βιολί, κιθάρα, μπουζούκι, ηλεκτρικό μπάσο   έπαιξαν πλημμυρίζοντας το κατάμεστο - παρά τη βροχερή μέρα - ΟΣΚΑΡ,  η καβαλιώτισσα Έφη Ζαϊτίδου, Νίκος Ρούσσος, Νίκος Απέργης, Δόμνα Καραγιάννη, Ζαννής Μαραγκός, Βαγγέλης Αραγιάννης και Ανδρέας Αναγνωστόπουλος που συγκεντρώθηκαν στην πόλη μας, ταξιδεύοντας από εσωτερικό και εξωτερικό από άλλες διοργανώσεις,  στη μοναδική για το είδος της παράταση αυτή παράσταση, που δεν έμοιαζε καθώς σχολιάστηκε, σε τίποτε με τα γνωστά αφιερώματα. Σε εκατοντάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Καβαλιώτες που το παρακολούθησαν εξέφρασαν το θαυμασμό και την έκπληξη τους  τους, με ποικίλους & πρωτότυπους τρόπους!

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου φιλοξενίας της ομάδας, οι Συριανοί φίλοι, φιλοξενήθηκαν από τη χορωδία ΣυνΩΔΗπόροι που τους προσκάλεσε, ξεναγήθηκε στους Φιλίππους, τη Λυδία, το πηλοθεραπευτήριο το Κρηνίδων, το Ιμαρέτ και την παλιά πόλη, απ ' όπου ξεκίνησε η υποδοχή της ομάδας, κατά την άφιξη τους, καθώς στον αύλειο χώρο της Παλιάς Μουσικής, οι ΣυνΩΔΗπόροι παρέθεσαν γεύμα σε πλούσιο μπουφέ με εδέσματα που ετοίμασαν οι ίδιοι οι χορωδοί. 

Για τη διοργάνωση που οι ΣυνΩΔΗπόροι συνδιοργάνωσαν με το Δήμο, κινητοποιήθηκαν και συνεισέφεραν σε χρήματα και είδος δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες.

Οι Συριανοί, φίλοι πλέον, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως είδαμε να αναφέρουν κατά την επιστροφή τους στην "Αρχόντισσα του Αιγαίου", στις τοπικές εφημερίδες. 




2 σχόλια:

  1. Δέσποινα Τσιμπερακη5 Ιουνίου 2017 στις 5:55 μ.μ.

    Η ιδέα της πρόσκλησης της ομάδας Καβαφης , και η εντύπωση που προκάλεσε η παραςταςη σε άτομα που ταξίδεψαν απο τις γύρω πόλεις για να την παρακολουθήσουν , προκάλεσε δυο τουλαχιςτον προςκληςεις της για επόμενες παραστάσεις , σε Χαλκιδική και Ξανθη . Ειμαστε χαρούμενοι για την έκβαση αυτη , και ηδη σε συνεργαςια για την βοήθεια των υπευθύνων για την διοργανωςη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και το shoutbox θα εκλεισε λόγω ...αχρηστίας , οπως ισχυρίζεται ο δημιουργός του , ειπα να το χρησιμοποιήσω για να το αποφύγουμε αλλά δεν ηταν εφικτό και για τεχνικούς λόγους τελικα!!!!!!
    Θελω θα αναφερθώ στην φιλοξενια και την εκδηλωση της ομάδας καβαφης απο τη Σύρο . Ολα τα σχολια που παρακολουθήσαμε , σε fb και ΜΜΕ , ηταν οχι μονο κολακευτικά , και γεματα ενθουσιασμό ,αλλα και ενθαρρυντικά για μελλοντικές μας προσπάθειες . Το σύνολο σχεδον του κοινού , επιβράβευσε την επιλογη μας και μας συνεχάρη για την ολη διοργάνωση , με πολλούς τρόπους , πραγμα που βεβαια χρειάστηκε χρονο και κόπους για να επιτευχθεί , αλλα ειχε ενα αποτέλεσμα που οι εξοικειωμένοι με τις τέχνες θεατές εκτίμησαν δεόντως ! Αρωγός σε ολη αυτη την προσπάθεια , θεωρώ οτι ηταν ενας αθόρυβος εργάτης , συνΩΔΗπορος , ο Νίκος Νασιαδης , που εχει αναλάβει με επιτυχία να καλύπτει το σχεδιαστικό ,διαφημιστικό και επικοινωνιακό κομμάτι . Χωρις τη συμβολή του , τίποτε δε θα ηταν το ίδιο . Γρήγορος , αποτελεσματικός , πάντα στο πλευρό της επιτροπής και των διοργανώσεων της χορωδίας , πετυχαίνει το καλύτερο . Τον ευχαριστούσε , και ευχόμαστε ακομη μεγαλύτερες πετυχημένες προσπάθειες , σε ακομη μεγαλύτερες πετυχημένες διοργανώσεις !
    Με εκτίμηση
    Δερμεντζιδου Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *