Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΧΘΕΣ - ΣΗΜΕΡΑ - ΑΥΡΙΟ [με την υπογραφή του Νίκου Κυπουργού]

Οι φίλοι μας από τη Σύρο 
συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν...
Αυτή τη φορά δείτε τη συναυλία 
της Ορχήστρας των Κυκλάδων 
με την Παιδική-Νεανική Χορωδία!
Στη διεύθυνση Ορχήστρας-Χορωδίας 
ο μεγάλος Νίκος Κυπουργός!



Μια συναυλία που έθεσε όμορφα πρότυπα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σύρου έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου στο θέατρο Απόλλων από την  Ορχήστρα των Κυκλάδων και την  Παιδική – Νεανική της Χορωδία, υπό την μουσική διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.

Σε μια αναδρομή στο χθες με επιλογές από το σήμερα και το βλέμμα στο αύριο, η Ορχήστρα των Κυκλάδων συνεπικουρούμενη από  Παιδική-Νεανική της Χορωδία  (η οποία πλέον αριθμεί περί τα εκατό παιδιά), κατέπληξε με την υψηλή αισθητική και το πνεύμα συνεργασίας της το φιλόμουσο κοινό της Σύρου, παρασύροντάς το σε μια βραδιά ψυχικής ανάτασης.



«… θυμήθηκα μια ιστορία» είπε απευθυνόμενος στον κόσμο ο Νίκος Κυπουρός, σπεύδοντας να αιτιολογήσει την επιλογή ενός τίτλου τόσο απελευθερωμένου  από στενά χρονικά περιθώρια : «Όταν ο Χατζιδάκις στο Τρίτο Πρόγραμμα  έβαζε αυτούς τους εξαιρετικούς τίτλους –  για όσους από σας τα θυμάστε αυτά ή  τα διαβάσατε – έφτιαχνε έναν τίτλο, και εν συνεχεία έψαχνε να δει τι θα βάλει μέσα. Δηλαδή είχε βρει ένα τίτλο, του άρεσε, και καθότανε να δει πως θα ταιριάξει τον τίτλο με το πρόγραμμα. Δεν έγινε ακριβώς έτσι σ’ εμάς, αλλά σ’ ένα βαθμό συζητώντας και ψάχνοντας το Χθες, το Σήμερα και το  Αύριο… (ειρήσθω εν παρόδω είναι μια παλιά Ιταλική ταινία), είδαμε τελικά ότι η ρευστότητα του χρόνου είναι καθοριστική. Παίξαμε δηλαδή ένα τραγούδι απ’ το χθες… νοσταλγικό… και τώρα θ’ ακολουθήσουν δύο τραγούδια πασίγνωστα. Το ένα παραδοσιακό, το άλλο λαϊκό, του Βαμβακάρη, που όμως θελήσαμε να τους δώσουμε ένα σημερινό ένδυμα. Έτσι προχωρά αυτή η συναυλία. Παντρεύοντας το χθες, το  σήμερα και το αύριο και αναδεικνύοντας μ’ ένα τρόπο – άθελά μας πολλές φορές – μέσα από τη μουσική, αυτή τη ρευστότητα».



Διεύθυνση: Νίκος Κυπουργός
Τραγουδούν: Ρένα Βέργου, Γιάννης Γαραντζιώτης, Ανδρέας Γιαλόγλου, Μαρία Κουσουλάκου, Γιάννης Ρούσσος.
Διδασκαλία Χορωδίας: Νίκος Ρούσσος, Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου.
Με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και την ευγενική χορηγία της κας Δέσποινας Παρασκευαϊδου.


Ευχαριστούμε τον μουσικό Νίκο Ρούσσο της Ορχήστρας των Κυκλάδων που μας κρατάει ενήμερους για τα τόσο σημαντικά μουσικά δρώμενα του νησιού! Ελπίζουμε στο μέλλον να συνεργαστούμε!





logotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *