Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Cine ΣυνΩΔΗπόροι : LES CHORISTES (Τα παιδιά της χορωδίας)



Το "Cine ΣυνΩΔΗπόροι" 
σας προτείνει μια εκπληκτική 
γαλλική ταινία του 2004 
που αξίζει όλοι να δείτε 
(αν δεν έχετε δει ακόμη)





Τα παιδιά της χορωδίας ( γαλλικά: Les Choristes‎) είναι ευρωπαϊκή δραματική ταινία του 2004 από τον Κριστόφ Μπαρατιέρ. Το σενάριο γράφτηκε από τον Μπαρατιέ και Φιλίπ Λοπ-Κυρβάλ και είναι προσαρμογή της ταινίας του 1945 La Cage aux rossignols. Η ιστορία βασίζεται στην προέλευση της χορωδίας "Οι Μικροί Τραγουδιστές του Παρισιού".


Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον εξαιρετικά επιτυχημένο μαέστρο Πιέρ Μοράνζ (Ζακ Περέν), ο οποίος επιστρέφει στη Γαλλία όταν η μητέρα του πεθαίνει. Θυμάται τις παιδικές του εμπνεύσεις όταν αυτός και ο πρώην συμμαθητής του Πεπινό (Ντιντιέ Φλαμάν) διάβασαν το ημερολόγιο του παλιού καθηγητή μουσικής Κλεμέντ Ματιέ (Ζεράρ Ζυνιό). Το 1949 ο νεαρός Μοράνζ είναι ο απείθαρχος γιος της Βιολέτ (Μαρί Μπυνέλ) που στάλθηκε σε οικοτροφείο για «δύσκολα» αγόρια, το Fond de L'Étang ("Κάτω μέρος της λίμνης"), υπό την προεδρία του αυστηρού διευθυντή Μονσιέ Ρασάν (Φρανσουά Μπελεράν). Ο νέος δάσκαλος Κλεμέν Ματιέ φωτίζει το σχολείο και στήνει μια χορωδία που οδηγεί στην ανακάλυψη των μουσικών και φυσικών ταλέντων του Μοράνζ και σε μεταμόρφωση στα παιδιά.

Στα 77α Βραβεία Όσκαρ, η ταινία ήταν υποψήφια για τον τίτλο Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία και Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι (με το τραγούδι "Vois sur ton chemin", που αναφέρεται ως "Κοίτα προς το μονοπάτι σου").

Απολαύστε την...   (και με ελληνικούς υπότιτλους)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *