Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ !!!

Οι γνωστές σε όλους 
"παρτιτούρες" αλλάζουν!
Γίνονται πιο συναρπαστικές, 
πιο ενδιαφέρουσες και 
πιο διασκεδαστικές!






Ενώ η μουσική σημειογραφία είναι ένα συναρπαστικό είδος γραφής που θαυμάζεται από μουσικούς και μη, κάθε άνθρωπος βλέπει κάτι διαφορετικό στις τυπωμένες σκηνές και σημειώσεις μιας σελίδας μουσικής: ο μουσικός διαβάζει μελωδίες και συνοδεία, ενώ οι άσχετοι με τη μουσική δεν βλέπουν παρά περίεργες τελείες και γραμμές. 

Η Ρωσίδα εικονογράφος Lena Erlich, ωστόσο, πάει ένα βήμα παραπέρα, βλέποντας τις παρτιτούρες ως ένα τοπίο στο οποίο μπορεί να ζωγραφίζει πολύχρωμες ιστορίες με ένα πολύ προσωπικό στιλ αποτίοντας φόρο τιμής στις παλιές καλές εικονογραφήσεις. Η ίδια η Erlich ζει σε ένα χωριό κοντά στο Novosibirsk, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της Σιβηρίας. Εκεί διευθύνει το studio σχεδιασμού "People Too" μαζί με τον εικονογράφο Alexey Liapunov.


Η σειρά "On Note", όπως την αποκαλεί η Erlich, είναι δική της ιδέα και ξεκίνησε όταν μια μέρα άρχισε να ζωγραφίζει κάτι που είδε γύρω της σε μια σελίδα ενός βιβλίου μουσικής. Χρησιμοποιώντας έγχρωμους μαρκαδόρους και μολύβια, άρχισε να σχεδιάζει ό,τι της ερχόταν στο μυαλό. Η Erlich έκτοτε, έχει αναπτύξει την ιδέα χρησιμοποιώντας τα κενά μεταξύ των πεντάγραμμων και των μέτρων, για να σχεδιάσει ρομαντικές ή χιουμοριστικές σκηνές από την πόλη και την εξοχή. Μερικές φορές αφιερώνει κάθε έργο της σε ένα θέμα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της "Περιπέτειας Δάσους" όπου ακολουθούμε μια οικογένεια και την ασπρόμαυρη γάτα τους να περνούν μια μέρα στο δάσος ή στο αστείο "CrossFit" άνθρωποι τρέχουν πάνω-κάτω στη σελίδα ενώ φαίνονται να τρέχουν σύμφωνα με το ρυθμό που υποδεικνύει η παρτιτούρα! (allegretto vivace). 

Όμορφα ζωγραφισμένα και χρωματισμένα, αυτά τα μικροσκοπικά εικονογραφήματα είναι έργο ενός ταλαντούχου εικονογράφου, που μπορεί να αποτυπώσει τόπους, συναισθήματα και αναμνήσεις μέσα στον περιορισμένο χώρο μιας παρτιτούρας.

Απολαύστε ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς τους, το οποίο εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για σας...

Θαυμάστε την λεπτομέρεια της κάθε σκηνής, είναι πραγματικά μοναδικό!





























Για το τέλος αφήσαμε την πιο επίκαιρη!
Καλές γιορτές σε όλους!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *