Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

SOUNDS OF THE FOREST: ΕΝΑΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΗΧΟΥΣ ΔΑΣΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Ήχοι από το δάσος; 

Πόσο ενδιαφέρον θα μπορούσε 

να είναι κάτι τέτοιο...



Το Timber Festival είναι μια συνεργασία της The National Forest και της Wild Rumpus, με σκοπό τη διοργάνωση ενός τριήμερου διεθνούς και πολύπλευρα καλλιτεχνικού γεγονότος σχετικά με την αλληλεπίδραση των δασών και του ανθρώπου. Τα πρώτα φεστιβάλ διοργανώθηκαν το 2018 και το 2019, ενώ το προγραμματισμένο για τον Ιούλιο του 2020 αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, με τις ημερομηνίες όμως για το 2021 να έχουν ήδη ανακοινωθεί.


Μία από τις εναλλακτικές δράσεις των διοργανωτών προκειμένου να μη «διακοπεί» αυτή η γιορτή για τα δέντρα, τα δάση και τον φυσικό κόσμο, ήταν η δημιουργία ενός διαδραστικού χάρτη με ζωντανές ηχογραφήσεις ήχων από δάση όλου του κόσμου. Το Sounds of the Forest λειτουργεί σαν μια ανοιχτή βιβλιοθήκη ήχων στην οποία ο καθένας μπορεί να προσθέσει τη δική του ηχογράφηση διάρκειας ενός λεπτού, συνοδευόμενη από πληροφορίες για την τοποθεσία και το περιεχόμενο του ήχου, μία φωτογραφία από την περιοχή ηχογράφησης και τη γεωγραφική θέση της πάνω στον χάρτη.


Οι ηχογραφήσεις είναι ελεύθερες προς ακρόαση από όλους, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους πάνω από 550 άτομα από περισσότερες από 50 χώρες έχουν συνεισφέρει στο εγχείρημα με το δικό τους «σύντομο ηχητικό καρτ-ποστάλ». Όπως αναφέρεται, το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθεί από επιλεγμένους μουσικούς για την παραγωγή μουσικών και γενικότερα καλλιτεχνικών δημιουργιών, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ του 2021. Μάλιστα στο Χάρτη περιλαμβάνονται ήχοι από 2 περιοχές της Ελλάδας, τους καταρράκτες στη Σαμοθράκη και το δάσος στο Ζαγόρι!

Κάντε κλικ για να περιηγηθείτε στον μαγικό Χάρτη...

https://timberfestival.org.uk/soundsoftheforest-soundmap/


timberfestival.org.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *