Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ο Δήμος Καβάλας μπορεί να βοηθήσει τον ΣΦΓΤ







Το γνωστό πρόβλημα...
...συνεχίζεται !!!






[Απόσπασμα από τον τοπικό Τύπο]


Μία ακόμη φορά χθες επισκέφθηκε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας ο Αλέξανδρος Στεφανής, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Τις τελευταίες εβδομάδες ή και τους τελευταίες μήνες, η νέα διοίκηση του Συνδέσμου προσπαθεί να πείσει το Δήμο Καβάλας να βοηθήσει για την επίλυση του γνωστού προβλήματος εισροής υδάτων στο κτήριο του συνδέσμου.

Έχει διαπιστωθεί ότι τα νερά της βροχής μπαίνουν μέσα στο κτήριο, είτε από τη στέγη, είτε παράπλευρα από το κτήριο, από την περιοχή δηλαδή όπου υπάρχουν σκαλάκια τα οποία οδηγούν στην ιερά μητρόπολη. Η Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ ανέλαβε να λύσει τα προβλήματα στην οροφή του κτηρίου με έργα μόνωσης που έχουν ολοκληρωθεί. Πλάι στο κτήριο ωστόσο υπάρχουν υδρορροές που δε λειτουργούν σωστά. Στην πραγματικότητα δύο υδρορροές έχουνε καταστραφεί εξαιτίας προηγούμενου δημοτικού έργου. Η νέα διοίκηση του συνδέσμου διαπιστώνοντας πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που δημιουργείται μες στο κτήριο, επηρεάζεται δε και η δραστηριότητα του συνδέσμου από τον ίδιο λόγο, απευθύνθηκε στο Δήμο Καβάλας και προσωπικά στη δήμαρχο. Η κα Τσανάκα έδωσε εντολή το πρόβλημα να λυθεί, δεν είναι άλλωστε κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά αυτό δεν έγινε. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα και το πώς μπορεί ο δήμος να το λύσει, αφού πρώτα ενημερώθηκε για το πρόβλημα από τη διοίκηση του συνδέσμου, μίλησε ο κ. Αλεξ. Στεφανής, που είπε τα εξής: «Η ροή υδάτων είναι από πολλές πλευρές του κτηρίου. Έχουμε εντοπίσει τρεις. Έχει αναλάβει η μητρόπολη με τον υπεύθυνο μηχανικό να διορθώσει τις δύο γιατί είναι το κτήριο της Μητροπόλεως κι άλλες δύο σπασμένες υδρορροές που έσπασαν όχι από φθορά αλλά από τεχνικούς του Δήμου Καβάλας, τη στιγμή που αντικατέστησαν τις πλάκες Ακροβουνίου κι αυτό το πρόβλημα προξενεί τρομερή υγρασία στο θεατράκι της Στέγης με αποτέλεσμα πολλοί από τους χορωδούς και από τους αυτούς που έρχονται στο θεατρικό εργαστήρι, να έχουνε πάθει κρίση άσθματος και να έχουνε φύγει από τη χορωδία και το θεατρικό εργαστήρι».


ΕΡΩΤΗΣΗ : Εσείς έχετε πάει στο Δήμο Καβάλας. Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι απλό. Τι σας λέει ο Δήμος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞ. ΣΤΕΦΑΝΗ : «Η ανταπόκριση της δημάρχου κας Τσανάκα ήταν απόλυτη. Μετά από δύο μέρες κάποιος κύριος Χαραλαμπίδης με πήρε τηλέφωνο, που μου είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι απασχολημένοι στους Φιλίππους με τις πλημμύρες». Κάποια άλλη στιγμή που τους πήρα τηλέφωνο μου είπανε ότι ήταν στο κολυμβητήριο και κάτι φτιάχνανε. Απ΄ ότι μπορώ να καταλάβω γιατί κι εγώ τεχνικός είμαι, η όλη εργασία δεν είναι περισσότερο από 4 ώρες, για δύο έμπειρους τεχνίτες. Αν θέλουν να τους βοηθήσω κι εγώ… αρκεί να έρθουν».




Πηγή: proininews.gr

2 σχόλια:

  1. Οι εκλεκτοί εκλεγμένοι του τόπου μας να γνωρίσουν πως το καθήκον τους δε τελειώνει με το να παρίστανται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ,για να αποδεικνύουν φιλότεχνη κουλτούρα. Πρέπει να είναι σοβαροί αρωγοί στις προσπάθειες των συμπολιτών μας ,που παρά τις αντίξοες συνθήκες επιμένουν να προάγουν τον πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ένα Δημοτικό Ωδείο που τρώγεται με τα ρούχα του, ο ΣΦΓΤ με τη χορωδία και τα υπόλοιπα τμήματά του, θα έπρεπε να αποτελεί το καμάρι της πόλης μας.

    Είναι καθήκον του δήμου να φροντίζει αυτή τη κοιτίδα πολιτισμού... η οποία τόσο απρόσκοπτα και αφιλοκερδώς προσφέρει στον κόσμο της Καβάλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *