Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Αφιέρωμα: ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ




Η βιογραφία
ενός μεγάλου
Έλληνα συνθέτη 




Ο Νότης (Παναγιώτης) Μαυρουδής (γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1945 στην Αθήνα) είναι Έλληνας κιθαριστής, μουσικοσυνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός. Τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στη φυλακή δίπλα στη μητέρα του, που ήταν πολιτική κρατούμενη.

Επί πέντε δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής παράλληλα με τη διδακτική του καριέρα, έχει μία δυναμική παρουσία σε όλα τα κιθαριστικά δρώμενα της χώρας μας. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Φάμπα και το 1969 στην Ισπανία με τον Jose Tomas.

Ως σολίστ και καθηγητής κιθάρας αλλά και ως συνθέτης έντεχνων τραγουδιών, έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το 1965 τιμήθηκε με το 'Α βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1969 με το 'Α βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στο Μιλάνο, το 1990 βραβεύεται δικό του τραγούδι στο διεθνή διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού στη Λισσαβόνα.

Την ίδια χρονιά η Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ελλάδα του απένειμε το βραβείο «Heitor Villa-Lobbos» για την προσφορά του στη διάδοση του έργου του Βραζιλιάνου συνθέτη στην Ελλάδα.

Αδιάλειπτη η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια με συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και διδακτικό έργο που ξεκίνησε το 1969 από τη Δημοτική Μουσική Ακαδημία του Μιλάνου (Scuola Civica di Musica) και συνεχίστηκε ανελλιπώς από το 1975 στην Ελλάδα (κυρίως στην Αθήνα).

Έχει αναλάβει κατά καιρούς υπεύθυνες θέσεις σε κρατικά ιδρύματα και οργανισμούς και έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής σε διάφορα φεστιβάλ.

Από το 1983 έως το 1987 εκδίδει και διευθύνει το μοναδικό περιοδικό κιθάρας, το Tar, και οργάνωσε σημαντικές συναυλίες σε παγκόσμια δημοφιλείς κιθαριστές.

Η πλούσια δισκογραφία του (25 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές.

Από το 2000 ξεκίνησε την δισκογραφική σειρά σε μορφή κιθαριστικού ντουέτου «Café de l’ art», διασκευάζοντας και ηχογραφώντας διάφορα μουσικά είδη και εποχές, φτάνοντας τους έξι δίσκους.


Το 2005 και 2006, απονέμεται το βραβείο «Αρίων» στο αφιέρωμα αυτής της σειράς με μουσική για κινηματογράφο και σε διασκευές σε τραγούδια Τσιτσάνη - Βαμβακάρη.

Από το 2002 ως το 2006 ίδρυσε και υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του δισκογραφικού Label “Corifeo” της εταιρίας “Eros music” που διακρίθηκε για τις εξαιρετικές εναλλακτικές εκδόσεις σε πολυποίκιλους μουσικούς δρόμους.

Ξεχωριστό δισκογραφικό ενδιαφέρον έχει η καλλιτεχνική εποπτεία και ο συντονισμός που έκανε ο ίδιος 29 Ελλήνων κιθαριστών καταγράφοντας την ιστορία μισού αιώνα κιθαριστικής δισκογραφίας με τον τίτλο: “Master class”.


Το 2007 είναι υπεύθυνος της μουσικής που μεταδίδεται στο Μετρό Αττικής. Τον Φεβρουάριο του 2008 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με κείμενα περί μουσικής και πολιτισμού, με τίτλο «Ηχολογήματα» (εκδ. Νεφέλη).

Το 2013 εκδίδεται το επίτομο και διαδικτυακό (εφαρμογή) αρχείο ονομάτων: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. (Συνθέτες-Ερμηνευτές-Κατασκευαστές). Ένα αρχείο 75.000 ονομάτων που αρχειοθέτησε και επιμελήθηκε ο ίδιος. (Εκδόσεις, IANOS).

Ο Νότης Μαυρουδής ξεκίνησε να κάνει και ραδιοφωνικές εκπομπές στις αρχές της δεκαετίας του '80. Από το 1984 μέχρι το 1988 ήταν ραδιοφωνικος παραγωγός στο "Δεύτερο Πρόγραμμα" της ΕΡΑ, από το 1989 και μετά έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς "902 Αριστερά στα FM", "Κανάλι 15", "ΣΚΑΪ 100.3", "Αθήνα 9.84", και σήμερα είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο "Τρίτο Πρόγραμμα" της ΕΡΑ, με την εκπομπή "Τοπίο μυστικό".




* Ακούτε: σόλο κιθάρα από το Νότη Μαυρουδή




ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


ΑΡΛΕΤΑ
Έτος Έκδοσης : 1967
Συμμετέχουν : Γ.Κακουλίδη, Α.Δασκαλόπουλου
Δισκογραφική : LYRA

ΑΡΛΕΤΑ
Έτος Έκδοσης : 1966
Συμμετέχουν : Γ.Κακουλίδη, Ν.Χουλιαρά, Γ.Κακουλίδη, Α.Δασκαλόπουλου
Δισκογραφική : LYRA

ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Έτος Έκδοσης : 1968
Συμμετέχουν : Α.Δασκαλόπουλου-με την Π.Αστεριάδη
Δισκογραφική : ZODIAC

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
Έτος Έκδοσης : 1967
Δισκογραφική : ZODIAC

ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ
Έτος Έκδοσης : 1967
Συμμετέχουν : Α.Δασκαλόπουλου με τον Γ.Ζωγράφο
Δισκογραφική : LYRA

ΔΑΦΝΙΣ ΚΑΙ ΧΛΟΗ
Έτος Έκδοσης : 1966
Δισκογραφική : LYRA

ΛΑΒΩΜΕΝΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ
Έτος Έκδοσης : 1965
Δισκογραφική : LYRA

ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ Η ΝΥΧΤΑ
Έτος Έκδοσης : 1965
Δισκογραφική : LYRA

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΟΥΛΙΑΡΑ
Έτος Έκδοσης :
Δισκογραφική : EROS

ΤΡΑΓΟΥΔΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Έτος Έκδοσης : 1965
Συμμετέχουν : Ελ. Σταυροπούλου
Δισκογραφική : LYRA

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ 2
Έτος Έκδοσης : 1968
Δισκογραφική : LYRA

Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ
Έτος Έκδοσης : 1965
Συμμετέχουν : Γ.Κακουλίδη με τον Π.Πανδή
Δισκογραφική : LYRA

ΘΥΜΑΣΑΙ
Έτος Έκδοσης : 1965
Συμμετέχουν : Γ.Κακουλίδη με τον Α.Γεωργίου
Δισκογραφική : LYRA

ΑΣΜΑ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1968
Δισκογραφική : LYRA

ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ
Έτος Έκδοσης : 1964
Συμμετέχουν : Γ.Κακουλίδη με τον Γ.Ζωγράφο
Δισκογραφική : LYRA

ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ - ΤΑ 14 ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Έτος Έκδοσης : 1974
Δισκογραφική : LYRA

ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ 1977 - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1977
Συμμετέχουν : Αρλέτα - Η.Λιούγκος - Μ.Χατζιδάκις
Δισκογραφική : LYRA

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠ’ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1976
Συμμετέχουν : Αλεξάνδρα - Γ.Μουφλουζέλης - Χ.Γαλανός
Δισκογραφική : ZODIAC

Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ (solo)
Έτος Έκδοσης : 1972
Δισκογραφική : LYRA

LA CHITARRA CLASSICA (solo)
Έτος Έκδοσης : 1972
Δισκογραφική : VEDETTE CLASSICA - ARS NOVA

FERNANDO SOR: 20 ETUDES POUR GUITARE (solo) - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1978
Δισκογραφική : MOTIVO

BEATLES FOR CLASSICAL GUITAR (solo)
Έτος Έκδοσης : 1978
Δισκογραφική : MOTIVO

PLAYS (solo)
Έτος Έκδοσης : 1973
Δισκογραφική : MOTIVO

ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ (instrumental)
Έτος Έκδοσης : 1977
Δισκογραφική : MOTIVO

CHANTS DE LA RESISTANCE GRECQUE
Έτος Έκδοσης : 1973
Δισκογραφική : MOTIVO

CHANTS DE LA RESISTANCE GRECQUE - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Νο 2
Έτος Έκδοσης : 1978
Δισκογραφική : MOTIVO

ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΑΙΔΙΑ
Έτος Έκδοσης : 1985
Δισκογραφική : ΣΕΙΡΙΟΣ

ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ (επανέκδοση) -
Έτος Έκδοσης : 1984
Συμμετέχουν : Σοφία Βόσσου
Δισκογραφική : AKTH

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1988
Συμμετέχουν : Γ.Ζωγράφος - Π.Αστεριάδη - Π.Πανδής - Αρλέτα - Γ.Μουφλουζέλης - Σ.Μπιρμπίλη - Αλεξάνδρα - Χορωδία
Δισκογραφική : LYRA

ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΔΥΤΙΚΑ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1989
Συμμετέχουν : Ε.Αρβανιτάκη - Αρλέτα - Ε.Βιτάλη - Μ.Λιδάκης - Π.Πανδής - Μ.Φαραντούρη - Δ.Βράσκος (βιολί) - Θ.Αραπίδης (κλαρινέτο) - Χορωδία
Δισκογραφική : LYRA

ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1985
Συμμετέχουν : Νίνα Βενετσάνου, Κώστας Θωμαΐδης
Δισκογραφική : PHILIPS

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ (14 λαικά τραγούδια)
Έτος Έκδοσης : 1987
Συμμετέχουν : Γ.Τζώρτζης - Ν.Σύρος
Δισκογραφική : MOTIVO

ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ 2 (συλλογή)
Έτος Έκδοσης : 1981
Δισκογραφική : LYRA

ΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Έτος Έκδοσης : 1998
Συμμετέχουν : Μ.Φαραντούρη
Δισκογραφική : FM

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ
Έτος Έκδοσης : 1993
Δισκογραφική : PELLA

Η ΛΥΡΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ
Έτος Έκδοσης : 1990
Συμμετέχουν : «το βράδυ το αποψινό» Γ.Κακουλίδη με τον Α. Γεωργίου
Δισκογραφική : LYRA

ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1977
Δισκογραφική : EROS

Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ του Ευγένιου Τριβιζά -
Έτος Έκδοσης : 1995
Δισκογραφική : ΘΙΑΣΟΣ ‘81

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1995
Συμμετέχουν : Α.Μαβίλη - Ν.Βενετσάνου - Α.Καλογιάννης - Η.Σκουλή - Μ.Μητσιάς - Κ.Θωμαϊδης - παιδική χορωδία Δ.Τυπάλδου - Μικτή Χορωδία Δήμου της Πάτρας
Δισκογραφική : PHILIPS

ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1997
Δισκογραφική : FM

ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1995
Δισκογραφική : EROS

ΤΟΠΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1993
Συμμετέχουν : Θ.Γκαϊφύλιας - Σ.Κραουνάκης - Ν.Μεντή - Γ.Μπέζος - Τ.Τσανακλίδου - Δ.Ψαριανός
Δισκογραφική : AKTH

BEATLES & FERNANDO SOR (solo - επανέκδοση) Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1993
Δισκογραφική : MOTIVO


ΜΙΚΡΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1992
Συμμετέχουν : Η.Σκουλή - Μ.Μητσιάς - Μικτή Χορωδία Δήμου Πατραίων
Δισκογραφική : FIDELITY

CAFE DE L’ ART VOLUME I - 2 κιθάρες Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1999
Συμμετέχουν : Νίνα Λοτσάρη (mezzo)
Δισκογραφική : EROS

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1998
Συμμετέχουν : Γ.Νταλάρας
Δισκογραφική : EROS

ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ - Νότης Μαυρουδής
Έτος Έκδοσης : 1990
Συμμετέχουν : Αρλέτα - Ε.Βιτάλη - Τ.Τσανακλίδου - Μ.Μητσιάς
Δισκογραφική : AKTH

ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ
Έτος Έκδοσης : 1998
Συμμετέχουν : Π.Μουρούζη - ηθοποιοί
Δισκογραφική : EROS

ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Έτος Έκδοσης : 2003
Συμμετέχουν : Σ.Παπαδοπούλου, Γλυκερία, Α.Δαβαράκης, Ε.Πασπαλά, Μ.Γκανά, Β.Γισδάκη, Δ.Μανθόπουλου, παιδική Χορωδία Κατερίνης, Τ.Σαμαρτζή, Ε.Βιτάλη
Δισκογραφική : CORIFEO - EROS

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ (ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ)
Έτος Έκδοσης : 2000
Συμμετέχουν : Τ.Σαμαρτζής
Δισκογραφική : WARNER

5 ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΔΩΣΙΑ ΣΤΙΓΚΑ
Έτος Έκδοσης : 2001
Συμμετέχουν : Θ.Στίγκα, Τ.Σαμαρτζή,
Δισκογραφική : EROS


ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Έτος Έκδοσης : 2002
Συμμετέχουν : Γ.Κακουλίδη (στίχους)
Δισκογραφική : LYRA

NOTIS MAVROUDIS - THE CLASSICAL GUITAR
Έτος Έκδοσης : 2010
Δισκογραφική : LYRA (Classic)


ΚΛΟΟΥΝ
Έτος Έκδοσης : 2009
Συμμετέχουν : Μ. Μητσιάς - Α. Μουτσάτσου - Μαριώ
Δισκογραφική : LYRA

CAFE DE L' ART VOLUME VI - PASSION
Έτος Έκδοσης : 2008
Συμμετέχουν : Σ.Θεοδωρίδου (soprano), Χ. Θηβαίος, Ν. Αλιάγας.33.
Δισκογραφική : EROS - LEGEND

CARTE POSTALE
Έτος Έκδοσης : 2006
Συμμετέχουν : Δ. Τσακνής, Μ. Φαραντούρη, Μαριώ, Σ. Κραουνάκης, Δ. Παπίου, Λ. Μαχαιρίτσας, Κ. Βέττα, Σ. Θεοδωρίδου, Ν. Δημητράτος, Μ. Τσαΐρέλη
Δισκογραφική : EROS

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ
Έτος Έκδοσης : 2008
Συμμετέχουν : Αναστασία Μουτσάτσου
Δισκογραφική : LYRA

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΩΝΟΥ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ
Έτος Έκδοσης : 2002
Συμμετέχουν : τραγουδούν ηθοποιοί
Δισκογραφική : ΘΙΑΣΟΣ ‘81


MASTER CLASS
Έτος Έκδοσης : 2005
Δισκογραφική : CORIFEO - EROS

ΣΤΗΝ ΗΧΩ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Έτος Έκδοσης : 2002
Συμμετέχουν : Χ.Αλεξίου - Ε.Αρβανιτάκη - Ε.Βιτάλη - Γλυκερία - Λ.Καλημέρη - Ε.Πασπαλά
Δισκογραφική : CORIFEO

ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
Έτος Έκδοσης : 2003
Συμμετέχουν : Ε.Βιτάλη - Γλυκερία - Σ.Κραουνάκης - Λ.Καλημέρη - Γ.Σαμσιάρης - Ν.Μεντή - Ε.Πασπαλά - Γ.Ψαριανός - Θ.Στίγκα - Π.Μάργαρης
Δισκογραφική : SONY - EROS

CAFE DE L ’ ART Volume IV CINEMA - 2 κιθάρες
Έτος Έκδοσης : 2003
Συμμετέχουν : D.Lynch (sax) - Σ.Λάντσιας - πιάνο - Χ.Ζερμπίνος (ακκορντεόν) - Noa Dori (soprano)
Δισκογραφική : EROS

CAFE DE L ’ ART Volume III - 2 κιθάρες
Έτος Έκδοσης : 2002
Συμμετέχουν : Ηρώ - Λ.Μαχαιρίτσας
Δισκογραφική : EROS

CAFE DE L ’ ART Volume V ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ - ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ - 2 κιθάρες
Έτος Έκδοσης : 2005
Συμμετέχουν : .Θεοδωρίδου (soprano) - Θ.Πολυκανδριώτης (μπουζούκι)
Δισκογραφική : EROS

CAFE DE L’ ART Volume II - 2 κιθάρες
Έτος Έκδοσης : 2000
Συμμετέχουν : Noa Dori - soprano
Δισκογραφική : EROS

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΟΔΟΣ
Έτος Έκδοσης : 2006
Δισκογραφική : EROS

WORKS OF CLASSICAL GUITAR FROM LATIN AMERICA (solo) 
Έτος Έκδοσης : 2000
Δισκογραφική : MOTIVO

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ
Έτος Έκδοσης : 2003
Συμμετέχουν : Χορωδίατου 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης
Δισκογραφική : EROS

LIVE AT THE ODEON OF HEROD ATTICUS
Έτος Έκδοσης : 2004
Συμμετέχουν : Γλυκερία - Ε.Πασπαλά - Π.Θαλασσινός - Ν.Κουρουπάκης - Noa Dori (soprano)
Δισκογραφική : CORIFEO

MANOS HADJIDAKIS BALLADS (instrumental)
Έτος Έκδοσης : 2003
Δισκογραφική : EROS

ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΚΤΕΣ
Νότης Μαυρουδής - στου χρόνου τις καταπακτές
Έτος Έκδοσης : 10/2011
Συμμετέχουν : Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα, Μίλτο Πασχαλίδη, Διονύση Τσακνή, Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Χαρούλη, Χρήστο Κωνσταντόπουλο, Σαββέρια Μαργιολά, Αμαλία Τάτση Γιώργο Τοσικιάν
Δισκογραφική : Protasis Music




Πηγή: mousikorama.gr

2 σχόλια:

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *