Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΣυνΩΔΗπόρων με Νότη Μαυρουδή και Νένα Βενετσάνου!


Ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις
για το κοινό της Καβάλας...
...και όχι μόνο !!!




Ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις ετοιμάζουν ο μαέστρος Γιάννης Κανάκης και η χορωδία "ΣυνΩΔΗπόροι" κι αυτή τη χρονιά! Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του Καλοκαιριού σε ΣΥΡΟ και ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, οι μουσικοί ορίζοντες φαίνεται να επεκτείνονται περαιτέρω, ακόμη και εκτός συνόρων!

Οι προσκλήσεις για Φεστιβάλ που δέχεται η χορωδία υπό διεύθυνση Γιάννη Κανάκη, είναι πλέον πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές, εντός κι εκτός Ελλάδος. Τροχοπέδη αποτελεί όμως το οικονομικό, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμος φορέας, ώστε να συνδράμει στα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της καβαλιώτικης χορωδίας στον τόπο των Φεστιβάλ. Αναγκαστικά χορωδοί και μαέστρος επιβαρύνονται οι ίδιοι τα εν λόγω έξοδα. Είναι πραγματικά λυπηρό να μην στηρίζεται οικονομικά ένα μη κερδοσκοπικό τοπικό πολιτιστικό σχήμα, με δυνατότητες διεθνούς προβολής, την ίδια στιγμή που σπαταλούνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τουριστικές διαφημιστικές καμπάνιες.

Η φετινή σεζόν βρήκε τους ΣυνΩΔΗπόρους να προετοιμάζονται πυρετωδώς με νέο ρεπερτόριο, αυτή τη φορά με έργα αποκλειστικά ενός συνθέτη: του μεγάλου Νότη Μαυρουδή! Ο συνθέτης σε συνεχή συνεννόηση με το Γιάννη Κανάκη, με τον οποίο γνωρίζεται προσωπικά, του εμπιστεύθηκε τη διασκευή συγκεκριμένων έργων του για τετράφωνη χορωδία. Παρών σε τελικές πρόβες και συναυλίες θα είναι ο ίδιος ο Νότης Μαυρουδής. Στο σχήμα ακόμη μια συμμετοχή-έκπληξη, η διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, η οποία εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί με τη χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων!

Ήδη η πρώτη μεγάλη συναυλία θα δοθεί στις 12 Φεβρουαρίου στην Καβάλα, στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ, με την υποστήριξη του δήμου Καβάλας και σε συνεργασία με το δημοτικό Ωδείο, όπου στο πρώτο μέρος οι συνΩΔΗπόροι θα ερμηνεύσουν μέρος του φετινού ρεπερτορίου με τη συμμετοχή της Νένας Βενετσάνου, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Νότης Μαυρουδής με τον γνωστό πια, έτερο κιθαρίστα Γιώργο Τοσικιάν και τη φωνή της Νένας Βενετσάνου θα ερμηνεύσουν τραγούδια του πρώτου, και όχι μόνο !

Το Μάρτιο οι ΣυνΩΔΗπόροι με το Νότη Μαυρουδή έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψουν στην Κωσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχουν στο ετήσιο Φεστιβάλ Χορωδιών του Ζωγραφείου Λυκείου!

Για τα νέα της χορωδίας "ΣυνΩΔΗπόροι", μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα της χορωδίας www.synodhporoi.blogspot.gr     




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *