Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Συναυλία και Σεμινάριο Masterclass



Συναυλία με δύο μεγάλους μουσικούς





Συναυλία με τους Ιάσονα Κεραμίδη (1ο βιολί Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μονάχου) και Carlota Amado (Σολίστ πιάνου βραβευμένη σε διεθνείς διαγωνισμούς), τη Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 8:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο "ΟΣΚΑΡ" στην Καβάλα. Είσοδος 5 ευρώ για τους ενήλικες, δωρεάν για τους μαθητές.

Επίσης, Σεμινάριο - Masterclass στις 19 και 20 Απριλίου στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου "Νεάπολις".




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ:

Ο Ιάσων Κεραμίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1985. Ξεκίνησε την βασική του εκπαίδευση στο βιολί σε ηλικία 5 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, και από το 1998 έως το 2003 έκανε σπουδές βιολιού με τον καθηγητή Στέλιο Καφαντάρη στην Καρλσρούη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, στην τάξη του καθηγητή Ingolf Turban και αμέσως μετά στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον καθηγητή Ulf Hoelscher.Τον Ιανουάριο του 2009 απέκτησε το δίπλωμα βιολιού από το Μουσικό Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με βαθμό Άριστα .Παράλληλα ξεκίνησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, με τον καθηγητή Ulf Hoelscher, παρακολουθώντας τον κύκλο σπουδών  για την απόκτηση Σολιστικού Διπλώματος. Την τελευταία δεκαετία, ο Ιάσων Κεραμίδης πέτυχε σημαντικές διακρίσεις, όπως το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Neustadt,το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό «Τέχνη» στην Θεσσαλονίκη και άλλες σημαντικές διακρίσεις. To 2008 τιμήθηκε με την μουσική υποτροφία «Αλεξάνδρας Τριάντη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» μετά από ακροάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2007, ως νικητής της ακρόασης της Συνέλευσης του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, είχε την τιμή της απόκτησης ενός βιολιού Ferdinandus Gagliano του 1752. Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστρία,Τσεχία,Ρουμανία,Γαλλία,Σλοβακία,Ρωσσία,Ιταλία,Ελβετία,Γερμανία, Βραζιλία, Βουλγαρία).Το 2013 ίδρυσε το τρίο "Astris" το οποίο τον Μάρτιο του ίδιου έτους κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου στην Mulhouse της Γαλλίας.


Η Carlota Amado γεννήθηκε το 1988 στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 8 ετών και συνέχισε στο πανεπιστήμιο του Aveiro με τον καθηγητή Alvaro Lopes. Από το 2009 έως και το 2012 φοίτησε στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον καθηγητή Michael Uhde αποκτώντας το δίπλωμα Master  με βαθμό "Άριστα". Από το 2013 συνεχίζει τις σπουδές της στο Σολιστικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Καρλσρούης. Παράλληλα με τις σπουδές της έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως Σολίστ στην Πορτογαλία και το άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η  Carlota Amado έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία σε Διεθνείς Διαγωνισμούς πιάνου.(Concurso de Piano Marilia Rocha,DAAD, Yamaha Music, Foundation , XII Concourse International de Piano AlexandreScriabine, Paris)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *