Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΜΕΝΟ & ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ! [photos]


Αναστηλώθηκε το πανέμορφο 
σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι 
στην Ξάνθη





Στις 17 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Οικίας Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη, καθώς οι εργασίες αναστήλωσης ολοκληρώθηκαν με επίβλεψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός παραδίδεται στην τοπική κοινωνία με στόχο να αποτελέσει ένα πολυχώρο τέχνης και σκέψης.


"Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχωρά σε όλες τις διεργασίες στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις), έχοντας άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, ώστε να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 17 Απριλίου 2016” σχολιάζει σε επίσημη ανακοίνωση της η αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

“Yπήρξε η αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια, όπου ζητήθηκε από τους επιγόνους και γνώστες της προσωπικότητας του Μάνου Χατζιδάκι. Η συμβολή τους στο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια με αγάπη και σεβασμό στην ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού ήταν απεριόριστη. Επίσης, με μεγάλη χαρά μας χορήγησαν υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον με μοναδικό σκοπό, ο κόσμος να γνωρίσει και να κάνει κτήμα το έργο του Μάνου Χατζίδάκι” συνεχίζει.


Τοποθετημένο μέσα στην Παλιά Πόλη, το κτίριο γνωστό και ως Φρουραρχείο Ξάνθης είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Στο κέντρο "ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ" θα ενταχθούν οι παρακάτω τομείς δραστηριοτήτων: Τομέας πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, τομέας αγώνων τέχνης, τομέας μουσικών συνόλων, τομέας ραδιοφωνικού σταθμού, τομέας πολύτροπο, τομέας δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, τομέας παραγωγικών εκδόσεων, τομέας πολιτιστικών ανταλλαγών, τομέας πολίτης Χατζιδάκις (καλλιέργεια και παραγωγή ήθους και συνείδησης του πολίτη που μετέχει στα κοινά και προασπίζεται τις αξίες της δημοκρατίας).



ένα εκτενές αφιέρωμα
του synodhporoi.blogspot.gr
στο Μάνο Χατζιδάκι




Πηγή: www.CNN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *