Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Υποδειγματική υπήρξε
η φιλοξενία της
Γαλλικής χορωδίας
από τους καβαλιώτες
ΣυνΩΔΗπόρους...



Στιγμή δεν άφησαν οι  ΣυνΩΔΗπόροι  τους Γάλλους χορωδούς από το Mercandour των νοτίων Άλπεων στο τριήμερο που βρέθηκαν στην πόλη μας. Η υπεύθυνη του σχήματος Δέσποινα Τσιμπεράκη μαζί με τα μέλη της επιτροπής  Κατερίνα. Κολιάρμου , Κατερίνα Μπάτη, Ανατολή Καζαντζίδου και Μαρία Δερμεντζίδου άλλα και τους συγχορωδούς και φίλους της χορωδίας γαλλομαθείς Τασούλα Παπουλίδου, Μαρούλα Σαμαρίδου, Χρύσα Εμμανολούδη, Γιώργο Μυτιλήνη, φρόντισαν ώστε να απολαύσουν  στο έπακρο την "ελληνική φιλοξενία" οι Γάλλοι φίλοι μας!  Τους υποδέχθηκαν κατά την άφιξη τους στην πόλη μας, προσφέροντάς τους τοπικά προϊόντα χορηγημένα από βιοτεχνίες της πόλης μας (Βι.Ελ.Θα, Μπαμπατζίμ, Χρυσανθίδης) και διαφημιστικά τουριστικά φυλλάδια με φροντίδα της Δημωφέλειας.

Το Σάββατο το βράδυ τα δύο χορωδιακά σχήματα απέδωσαν θαυμάσια στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του πρώην σινέ Όσκαρ τα τραγούδια του προγράμματος, τραγουδώντας στο τέλος, συμβολικά και από κοινού, το γνωστό τραγούδι "Στη Μεσόγειο" του Ζωρζ Μουστακί  υπό τους ήχους του πιάνο του μαέστρου της Καβαλιώτικης χορωδίας, Γιάννη Κανάκη. Στο τέλος της συναυλίας ο μαέστρος της ξένης χορωδίας Richard Augugliaro, ζήτησε από τη δήμαρχο, να σταθεί αρωγός της προσπάθειας  να εμφανιστούν οι ΣυνΩΔΗπόροι σε αντίστοιχη συναυλία στη Γαλλία.  Το βράδυ οι ΣυνΩΔΗπόροι  τους δεξιώθηκαν σε παραλιακή ταβέρνα της πόλης που γέμισε και πάλι από τα τραγούδια τους.  Όμως και ο Δήμος Καβάλας, με εντολές της Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, η οποία με τα άπταιστα Γαλλικά της έκανε αισθητή την παρουσία της στους διακεκριμένους επισκέπτες, είχε φροντίσει  για τις περιηγήσεις τους ,την Κυριακή, στα μνημεία και τα αξιοθέατα του Δήμου - διαθέτοντας, για το σκοπό αυτό, πούλμαν και Γαλλομαθή πιστοποιημένο ξεναγό - καθώς οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την παλιά πόλη στο λόφο της Παναγίας, τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων το βαπτιστήριο της Λυδίας καθώς και τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου και πήραν το γεύμα τους, δωρεά και αυτό του Δήμου. 

Το ίδιο βράδυ οι δυο χορωδιακές ομάδες παραβρέθηκαν από κοινού σε ευχαριστήριο γεύμα που παρέθεσαν οι Γάλλοι, έχοντας όπως είπαν μείνει έκπληκτοι από τον τρόπο που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας και την φροντίδα με την οποία τους περιέβαλαν, όπου και ανταλλάχθηκαν δώρα, και οι ΣυνΩΔΗπόροι έλαβαν για πολλοστή φορά, πρόσκληση για κοινή χορωδιακή συνάντηση στη Γαλλία. 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη των Γάλλων χορωδών στην πόλη μας...






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *