Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...



Το synodhporoi.blogspot.gr
 προτείνει 2 πολύ
 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις...





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας διοργανώνει δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και στην αρχή της επόμενης. Συγκεκριμένα, το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Νοεμβρίου, ώρα 7:30 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», θα παρακολουθήσουμε την διάλεξη-παρουσίαση του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη με τίτλο Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη: μία προσέγγιση.

Από τους καλύτερους μαέστρους της γενιάς του, ο Θεόδωρος Ορφανίδης ασχολήθηκε με το Άξιον Εστί το 2012, όταν προσκλήθηκε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Κύριο Άνθιμο να διευθύνει το έργο για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Η συναυλία σημείωσε τεράστια επιτυχία και δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές, τόσο από το κοινό όσο και από τον τοπικό τύπο. Δύο χρόνια αργότερα, γιορτάζοντας τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και την Εργατική Πρωτομαγιά, ο Δήμος Νέας Σμύρνης κάλεσε τον Θεόδωρο Ορφανίδη να διευθύνει ξανά το εμβληματικό αυτό έργο. Θέλοντας να περάσει το έργο στις νεότερες γενεές, εκείνος τότε κάλεσε τον Σάκη Ρουβά να αναλάβει τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα, αφού η πλατεία Νέας Σμύρνης γέμισε από 20.000 κόσμο που αποθέωσε για άλλη μία φορά τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σάκη Ρουβά.

Έχοντας χριστεί από τον συνθέτη ιδανικός εκτελεστής του έργου, ο Θεόδωρος Ορφανίδης έρχεται στην Καβάλα για να μοιραστεί τη γνώση και την προσωπική του προσέγγιση στο έργο. Η διάλεξη – με ελεύθερη είσοδο – θα βασιστεί σε πλούσια μουσικά παραδείγματα από το έργο, με παράλληλες προβολές αποσπασμάτων συναυλιών και ντοκουμέντα από το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Δύο ημέρες αργότερα, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Νοεμβρίου στις 8:00 μμ, πάλι στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του Δ.Ω.Κ., θα φιλοξενήσουμε δύο εκλεκτούς πιανίστες σε ένα εξαιρετικό Ρεσιτάλ με Ρωσική Μουσική για Πιάνο. Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του «Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας», θα ακούσουμε τον Καθηγητή Πιάνου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιγκόρ Πέτριν και την Ειρήνη Γαβριηλίδου. Οι δύο πιανίστες θα ερμηνεύσουν έργα τριών κορυφαίων Ρώσων δημιουργών: Arensky, Rachmaninoff, Scriabin.

Σας περιμένουμε!


Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                                 Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Χαράλαμπος Κουφατζής                           Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *