Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ - νέα δεδομένα για τις χορωδίες



Χορωδία ΕΡΤ: 
Το «ευχαριστώ» 
σε γιατρούς 
και νοσηλευτές





Μετά τις μουσικές παραστάσεις που δόθηκαν πρόσφατα στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Αττικόν, σειρά είχε το Ασκληπιείο Βούλας. Σήμερα, η Χορωδία της ΕΡΤ, παρουσίασε ένα υπέροχο μουσικό δρώμενο στον υπαίθριο χώρο του Ασκληπιείου.

Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη και με τη συνοδεία του Θάνου Μαργέτη στο πιάνο, η Χορωδία της ΕΡΤ ερμήνευσε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Τάσου Παππά και Γιάννη Κωνσταντινίδη, ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια σε χορωδιακή επεξεργασία Άλκη Μπαλτά, καθώς και χορωδιακά θρησκευτικά τραγούδια (Spirituals), καλύπτοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο, που ξεκινά από το παραδοσιακό τραγούδι και φτάνει μέχρι την δυτική θρησκευτική μουσική.



Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ανάμεσά τους, οι τραγουδιστές ερμήνευσαν τα κομμάτια με ξεχωριστά μικρόφωνα και όχι σαν μια συνηθισμένη χορωδία. Η έννοια της "χορωδίας" αποκτά πλέον μια άλλη διάσταση στην εποχή του κορονοϊού, αφού η συνηθισμένη διάταξη των χορωδών που τραγουδούσαν συγκεντρωμένοι ανά φωνή, πλέον απαγορεύεται. Τα πυκνωτικά μικρόφωνα που "κάλυπταν" χώρο, δίνοντας ως ηχητικό αποτέλεσμα ομοιογένεια και όγκο, πλέον ανήκουν στο παρελθόν. 

Είναι άγνωστο τι ακριβώς θα συμβεί με τις χορωδίες και τα πολυφωνικά σύνολα και πως αυτές θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην "νέα κανονικότητα"...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *