Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΩΡΕΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ "ΣΥΝωδηΠΟΡΟΙ"






Δωρεά αμαξιδίου στο


Νοσοκομείο Καβάλας









Σε μία κίνηση ανθρωπιάς γεμάτη νοήματα για το πώς αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας προχώρησαν τα μέλη της Χορωδίας «ΣυνΩΔΗπόροι» χαρίζοντας ένα αναπηρικό αμαξίδιο στον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας. Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Καβάλας, ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών και το τμήμα Χορωδίας «Συνοδοιπόροι», παρέδωσε στο Διοικητή του Γ.Ν. Καβάλας  κ. Χρήστο Κοπατσάρη, ένα αναπηρικό αμαξίδιο  θέλοντας να συμβάλει  σε μια προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των ασθενών του Νοσοκομείου.

Το αναπηρικό αμαξίδιο αποκτήθηκε από τα μέλη της χορωδίας που κινητοποίησαν εκατοντάδες Καβαλιώτες να συγκεντρώσουν τόνους πλαστικών καπακιών που μέσω του γνωστού προγράμματος πηγαίνουν για ανακύκλωση και ανταλλάσσονται με αναπηρικό αμαξίδιο.



Ο υπεύθυνος της δράσης, κος Παναγιώτης Μπάτης δήλωσε:

Είναι μια συλλογική προσπάθεια από πολλούς φορείς και μεμονομένα άτομα. Πρέπει να αναφέρουμε σχολεία, καφετέριες, εστιατόρια και μεμονωμένους ανθρώπους οι οποίοι μάζεψαν τα καπάκια που χρειάζονται γι'αυτό το αναπηρικό καρότσι.

Σ'αυτές τις δύσκολες εποχές είναι διπλός ο στόχος αυτής της προσπάθειας, που τείνει να γίνει πανελλήνια, γιατί υπάρχουν πολλοί φορείς σε όλη την Ελλάδα που ασχολούνται μ'αυτό. Ένας είναι ο περιβαλλοντικός στόχος, καθώς τα καπάκια είναι ένα υλικό το οποίο αποσυντίθεται σε βάθος χρόνου, όντας θέμα οικονομίας. Ο άλλος στόχος είναι η κοινωνική διάσταση, βοηθώντας ανθρώπους και οργανισμούς οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν αυτό το καρότσι και μ'αυτό τον τρόπο επωφελούνται.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τις μεταφορικές εταιρίες, οι οποίες μεταφέρουν τα καπάκια αφιλοκερδώς προς τη Λαμία, καθώς η προσπάθεια αυτή γίνεται με τη συνδρομή του Πανελληνίου Συλλόγου παραπληγικών - παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και με τη βοήθεια του Δήμου Λαμίας και της εκεί Περιφέρειας.

Τα καπάκια μεταφέρονται στη Λαμία, το εργοστάσιο που έχει αναλάβει την ανακύκλωσή τους τα παραλαμβάνει και παρέχει το αναπηρικό καρότσι στον εκάστοτε φορέα.



Πηγή: videotex.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *