Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ... [φωτογραφίες]Οι ήχοι του Μάνου Χατζιδάκι
και χιλιάδες μαθητές στα
σοκάκια της Παλιάς Ξάνθης 
Το σούρουπο αυτό 21ης Απρίλη ήταν διαφορετικό στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Χιλιάδες παιδιά από δεκάδες μουσικά σχολεία Ελλάδας αλλά και εξωτερικού, μαθητές-καθηγητές και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, συναντήθηκαν στην πλατεία Μητροπόλεως και στη συνέχεια τραγουδώντας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, περιδιαβήκανε τα σοκάκια της Παλιάς Ξάνθης, με τελικό προορισμό το ανακαινισμένο σπίτι που έζησε ο Μάνος Χατζιδάκις, τον «Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης» ο οποίος εγκαινιάσθηκε πριν μόλις λίγα 24ωρα.

Αυτή ήταν η 3η Συνάντηση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» μια εκδήλωση την οποία διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης ΑΜΘ και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του και τους εθελοντές μπαμπάδες και μαμάδες της Ξάνθης. Τη διοργάνωση στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δήμος Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης, οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Νομού. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.


Στη Συνάντηση που θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή 24/4/2016 συμμετέχουν τα Μουσικά Σχολεία Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Αργολίδας, Άρτας, Βουλγαρίας (Shiroka Lukka), Γιαννιτσών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Πειραιά, Πρέβεζας, Πτολεμαΐδας, Ρουμανίας (Carol I), Σερρών, Τουρκίας (Ankara Guzel Sanatlar Lisesi), Τρικάλων και Χαλκίδας. Επίσης, συμμετέχει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Από τις 21 έως τις 24 Απριλίου 2016, εικοσιένα (21) Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αποτελούν τις ψηφίδες πολιτισμού και συνδέουν το μεγάλο ψηφιδωτό της πόλης με τα χίλια χρώματα που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣΠηγή: xanthinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *