Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !


Ο κορονοϊός πλήττει και τον πολιτισμό, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι αναβολές και οι ακυρώσεις παραστάσεων, προβών και μουσικών εκδηλώσεων.


🎵 Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοίνωσε την αναστολή των παραστάσεων της για το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου και σύμφωνα με δελτίο τύπου της, η κατάσταση θα αξιολογηθεί τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου, εκ νέου και θα γίνουν νέες ανακοινώσεις.

🎵 Την ίδια ώρα, μετατίθεται για τις 6 με 8 Νοεμβρίου του 2020 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος το «Milano Design Film Festival Greece–Athens 2020».

🎵 Αναστέλλονται η αυριανή παρουσίαση του βιβλίου από τις εκδόσεις Νήσος «Η αναγέννηση της Ελλάδας» στο σπίτι της Κύπρου και η ομιλία του κ. Κουζέλη την Τετάρτη 11/3 στα πλαίσια των ομιλιών με τίτλο, «Διάλογοι με θέα την Ακρόπολη».

🎵 Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου της Χριστιάνας Λαμπρινίδη «Τριλογία των Συνόρων», που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. 

🎵 Κατέβηκε ήδη η παράσταση “Ξενοδοχείο ο παράδεισος” του «Αλάμπρα», όπως και η το έργο «Μεταγωγή» στο θέατρο Αργώ, ενώ πέφτει η αυλαία για τη «Δασκάλα με τα χρυσά μάτια» του «Βέμπο».

🎵 Η «Τζασμίν» της Ράντου ανέβαλλε για αργότερα την πρεμιέρα της στο Ράδιο Σίτυ, στη Θεσσαλονίκη, το «Όριεντ Εξπρές» της Κάτιας Δανδουλάκη στο «Αριστοτέλειον» σταματά τις παραστάσεις του μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί.

🎵 Νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν για τις δυο συναυλίες μουσικής δωματίου με τίτλο «Από τον Schumann και τους φίλους του στη Γαλλία του Ιμπρεσσιονισμού», που ήταν προγραμματισμένες για τις 13 και 20 Μαρτίου στον Παρνασσό , καθώς και για τις παραστάσεις του Σταμάτη Κόκοτα στην μουσική σκηνή «Οδός Λυσίου» στην Πλάκα.

🎵 Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν στη Δράμα στις 18 Μαρτίου με θέμα «Οι γυναίκες στην ελληνική επαρχία» αναβάλλονται σε νέα ημερομηνία, που θα ανακοινώσει το ίδρυμα.

🎵 Αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου παρουσίαση του έργου «No man’s land» του John Psathas  στο Μέγαρο Μουσικής. Νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

🎵 Αναβάλλονται οι δύο συναυλίες του Κολομβιανού σταρ Maluma στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στις 11 και 13 Μαρτίου.

🎵 Η ταινία «Η Καλοσύνη των Ξένων» της Λόνε Σέρφινγκ αλλάζει ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, την ώρα που αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ « No Time to Die».

🎵 Κανονικά συνεχίζουν μέχρι στιγμής τις παραστάσεις τους το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και το «Ολμύπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας», καθώς και το Θέτρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

🎵 Οι ΣυνΩΔΗπόροι αποφάσισαν χθες κατόπιν εκτάκτου διοικητικού συμβουλίου, με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενοι τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, τη διακοπή των προβών μέχρι νεωτέρας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *