Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

"ΜΙΑ ΜΟΥΣΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΖΙ..." - Συναυλία στη Μεγάλη Λέσχη



Το πολυφωνικό σχήμα Τετραφωνική Ρίζα

 συμπράττει με το  πολυφωνικό σύνολο 

ΣυνΩΔΗπόροι στο πλαίσιο του 

Cosmoclassical 2022 στο κλείσιμο του 

φετινού φεστιβάλ.


Κύριο χαρακτηριστικό της συναυλίας, η πολυφωνική απόδοση τραγουδιών επεξεργασμένη από το Γιάννη Κανάκη για καθεμία από τις πολυφωνικές ομάδες με γνώμονα τη διατήρηση του αρχικού ύφους του κάθε τραγουδιού, ιδωμένο ωστόσο και μέσα από τον ηχητικό πλούτο που μπορεί να χαρίσει ένα ευέλικτο ολιγομελές σχήμα όπως η Τετραφωνική Ρίζα, καθώς και τον φωνητικό όγκο του συνόλου ΣυνΩΔΗπόροι με απώτερο στόχο ο ακροατής να έχει την ευκαιρία της εμπειρίας των ηχοχρωμάτων που μπορούν να παραχθούν από τους δύο πολυφωνικούς συντελεστές.

O συνθέτης Νίκος Κυπουργός, σπούδασε σύγχρονες μουσικές τεχνικές με τον Γιάννη A. Παπαϊωάννου, γεγονός που τον συνδέει άμεσα με το Φεστιβάλ Γιάννη A. Παπαϊωάννου με τη μετεξέλιξή του το Cosmoclassical.

Το ρεπερτόριο που θα ακουστεί επιλέχθηκε με γνώμονα το πλαίσιο της συναυλίας, δηλαδή το Cosmoclassical, χωρίς απαραιτήτως να εστιάζει στην αυστηρή απόδοση της λόγιας μουσικής, αλλά κυρίως στην «κλασικότητα» με την έννοια της διαχρονικότητας, της ποιότητας και του ύφους των έργων, που σε συνδυασμό με την εξαίσια αισθητική του χώρου της Μεγάλης Λέσχης μας επιβλήθηκε.

Η αρμονική πολυπλοκότητα των φωνών, υπαγορεύει εντός του συγκεκριμένου χώρου με τις έντονες ηχητικές αντανακλάσεις μια λιτή συνοδεία από ένα πιάνο και ο θερμός φωτισμός της αίθουσας, αναζητά να ενωθεί με τη ζεστασιά του κοινού.


Εισιτήρια ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.cosmopolisfestival.gr και στο Τουριστικό Περίπτερο του ΕΟΤ.

                    







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *