Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΣΥΝΩΔΗΠΟΡΟΙ & ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ


Το Πολυφωνικό Σύνολο ΣυνΩΔΗπόροι 
σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, 
παρουσιάζουν μια πρωτοποριακή μουσικοθεατρική
 παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, 
στα πλαίσια του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024




"ΑΠΟΨΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ"


Στον κόσμο που στροβιλιζόμαστε, η αυταπάτη της αθανασίας είναι αυτή που μας κρατά δυνατούς, είναι και αυτή που μας προκαλεί να πληγώνουμε το μόνο άφθαρτο κομμάτι μας, την ψυχή μας. Κι από κήπος, γίνεται πεδίο μάχης η απατηλή ζωή μας, περνώντας από «βάσανα και πάθια», μέχρι να καταλαγιάσει στη γαλήνη της κάθαρσης.

Μ’ αυτό το θέμα, στην πρωτοποριακή αυτή παράσταση θα παρουσιαστούν σπάνια παραδοσιακά τραγούδια, επιλεγμένα από τον χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, κο Πολυχρόνη Ιωαννίδη, διασκευασμένα δυτικότροπα από τον Μαέστρο κο Γιάννη Κανάκη, που θα ερμηνευτούν από τους 50 ΣυνΩΔΗπόρους, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου τους, ενώ χορευτικά θα αποδίδονται από 50 και πλέον χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και θα συνοδεύονται από ευρωπαϊκή ορχήστρα 5 μουσικών οργάνων. Στα μεταξύ των μουσικών έργων διαστήματα, θα απαγγέλλονται αποσπάσματα από διηγήματα του Παπαδιαμάντη -του κατ’ εξοχήν εκφραστή της ανθρώπινης ψυχής, Έλληνα κλασσικού συγγραφέα- που θα αγκαλιάζουν θεματικά τα τραγούδια. Την απαγγελία των διηγημάτων, θα ντύνουν μουσικά 3 παραδοσιακά όργανα, υπό τη διεύθυνση του κου Μανώλη Παργεντάκη.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διοργανωτές: Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας & ΣυνΩΔΗπόροι 

Μαέστρος: Γιάννης Κανάκης

Χοροδιδάσκαλος: Πολυχρόνης Ιωαννίδης

Ευρωπαϊκή ορχήστρα: Κατσαβούνη Πωλίνα (σαξόφωνο), Kόζαλης Χρήστος (βιολοντσέλο), Μπαξεβάνη Ελπίδα (πιάνο), Σοφία Κακουλίδου (κρουστά), Τζιβένης Επαμεινώνδας (βιολί).

Παραδοσιακοί μουσικοί: Ελένη Ορφανίδου, Αγγελική Παπαδοπούλου, Μανώλης Παργεντάκης

Επιμέλεια κειμένων: Γιούλη Αποκατανίδου

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λαδάς

Σκηνογράφος: Χριστίνα Γλυφού

Απαγγελίες κειμένων Παπαδιαμάντη: Αυλωνίτου Ελισσάβετ, Βουρβουτσιώτης Απόστολος, Ζαφειρίου Γεώργιος, Καμπουρίδου Ευθυμία, Κεσόγλου Μαριάννα, Κουκιάς Ιωάννης, Κουκουζίκας Ναπολέων, Σουσαμλή Καλλιόπη.

Graphic Design: NAS PRODUCTIONS® 2024

Σκηνικά: Γιώργος Μαστοράκης - Γιάννης Σταυρίδης


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

|Φυσικά εισιτήρια|

  • Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίο Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:30 το απόγευμα.
  • Κρηνίδες: Café «Προσκήνιο», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τηλ. 2510516090
  • Δράμα: «Americanino 30» Γ. Παπανδρέου 30, Τηλ. 2521058206


    |Ηλεκτρονικά εισιτήρια|

  • Στο ticketservices.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *