Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Η ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΣΤΟ ΟΣΚΑΡ

Με μεγάλη αισιοδοξία 

πραγματοποιήθηκε 

η προχθεσινή πρόβα 

στο κινηματοθέατρο 

ΟΣΚΑΡ



Οι προετοιμασίες και οι πρόβες της χορωδίας για τη μεγάλη συναυλία συνεχίζονται συστηματικά. Ωστόσο, επιβεβλημένος ήταν ένας χωροταξικός προγραμματισμός στο συναυλιακό χώρο, γεγονός που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Ο μαέστρος Γιάννης Κανάκης μετά τις απαραίτητες δοκιμές ακουστικής και σκηνικής διάταξης, κατέληξε στην τελική θέση που θα καταλάβουν οι χορωδοί την ημέρα της συναυλίας.

Ανάλογα τη δυναμική της κάθε φωνής, η κάθε ομάδα έλαβε την κατάλληλη θέση, δεδομένου του περιορισμένου σκηνικού χώρου του ΟΣΚΑΡ. Στον αντίποδα της καθαρά "κινηματογραφικής" σκηνής του κινηματοθεάτρου, βρίσκεται η ακουστική του χώρου, η οποία σύμφωνα με τον Γ.Κανάκη είναι αρκετά καλή. 



Ένα σημαντικό συμπέρασμα που εξήχθη από την πρόβα της περασμένης Τετάρτης, είναι το γεγονός ότι κατά τη συναυλία δεν θα χρησιμοποιηθεί μικροφωνική κάλυψη. Η δυναμική των φωνών είναι τέτοια, που αναιρεί την όποια ανάγκη τεχνητής ενίσχυσης. Όσοι λοιπόν θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν τη συναυλία, θα απολαύσουν 100% φυσικό αποτέλεσμα χωρίς την οποιαδήποτε παρεμβολή της τεχνολογίας...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *