Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

DNA ΣυνΩΔΗπόρων στη Συμφωνική Ορχήστρα MOYSA!



Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων 
του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης 
MOYSA, 
διαθέτει πλέον D.N.A.
 ΣυνΩΔΗπόρων! 



Η Άρτεμις Κουκουζίκα, μαθήτρια της τάξης βιολοντσέλου του καθηγητή Χρήστου Κόζαλη του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, συμμετείχε στις ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη στελέχωση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA και εντάχθηκε στην ορχήστρα. Η Άρτεμις Κουκουζίκα είναι φοιτήτρια στην ειδίκευση βιολοντσέλου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Με την επιτυχή ακρόαση, αποτελεί πλέον μέλος του δυναμικού της MOYSA. 

Συγχαρητήρια Άρτεμις! 
Ευχόμαστε πάντα μεγάλες επιτυχίες!



Ποια είναι η MOYSA

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Η MOYSA δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2015, με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου - Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Είναι μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε άλλους συναφείς τομείς, η δημιουργία ευκαιριών για διεθνείς συνεργασίες μεταξύ νέων Ελλήνων μουσικών και καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών συνόλων από όλο τον κόσμο, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας, μέσω της μουσικής.

Μέχρι σήμερα, η MOYSA έχει συνεργαστεί με Αρχιμουσικούς, ανάμεσα στους οποίους οι Yuri Azevedo, Ζωή Ζενιώδη, Γεώργιος Βράνος, Daniele Gatti, Dr. Dariusz Mikulski, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, Sami Matus, Μίλτος Λογιάδης. Έχει συμπράξει με προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Vladimir Mendelssohn, Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Σίμος Παπάνας, Stefan Besan κ.α., καθώς και με σημαντικές Ορχήστρες όπως οι Cameristi del Teatro alla Scala, Royal Concertgebouw Orchestra, Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO), Κρατική Ορχήστρα και Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης κ.α. Περαιτέρω συνεργασίες με νέους διεθνείς μουσικούς συμπεριλαμβάνουν το “Ίδρυμα Πολιτισμού” της Ρουμανίας, το Ίδρυμα “Μουσική για την Ειρήνη” της Κωνσταντινούπολης κ.α.

Με περισσότερες από 30 εμφανίσεις, τόσο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όσο και σε αναπάντεχα σημεία της πόλης, σε νοσοκομεία, σχολεία και ιδρύματα αλλά και στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, η Ορχήστρα αποτελεί ήδη μία αναγνωρισμένη κοινότητα νέων μουσικών που αφήνει το στίγμα της στην ελληνική πραγματικότητα.

Το καλοκαίρι του 2016 διοργανώθηκε το πρώτο “Θερινό Σχολείο της MOYSA”, με στόχο την εναλλακτική εκπαίδευση νεαρών μουσικών σε τομείς όπως η διεύθυνση ορχήστρας, η μουσική τεχνολογία, το καλλιτεχνικό μάνατζμεντ κ.α.

Για την τακτική εκπαίδευση της Ορχήστρας υπεύθυνος είναι ο Μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας, Θοδωρής Παπαδημητρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *