Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ



Εδώ Λιλιπούπολη,
εδώ Λιλιπούπολη!









Θα ξεκινήσουμε με μια πραγματική μαρτυρία μιας -τότε μικρής- θαυμάστριας της Λιλιπούπολης του Μάνου Χατζιδάκι, που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε ως το 1980...

Της Αυγής Μπόμπολα

Γεννημένη στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, μεγάλωσα κι εγώ όπως και πολλά παιδιά της ηλικίας μου, ακούγοντας Λιλιπούπολη. Όσοι γνωρίζετε σε τι αναφέρομαι, συνεχίστε το διάβασμα. Όσοι δεν γνωρίζετε μάλλον δεν θα νιώσετε τη νοσταλγία μου.

Η Λιλιπούπολη τότε, αποτελούσε το μοναδικό άκουσμα αποκλειστικά και μόνο για μικρά παιδιά. Οι στίχοι δε των τραγουδιών, ήταν τέτοιοι,  ώστε έκαναν την παιδική φαντασία να καλπάζει. Διάνθιζαν το μυαλό με εικόνες και χρώματα πρωτόγνωρα, μιας και τέτοιου είδους ερεθίσματα σπάνιζαν εκείνη την εποχή για τα παιδιά. 


Η σειρά φιλοξενούνταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο εκείνη την εποχή τελούσε υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι. Η εκπομπή θεωρείται στις μέρες μας "θρυλική", τόσο για την πρωτοτυπία και την ποιότητά της, όσο και για την επίδρασή της στη γενικότερη περίοδο.

Η Λιλιπούπολη ήταν τόσο δημοφιλής την εποχή εκείνη, που ο συνθέτης των τραγουδιών της Νίκος Κυπουργός, συνέθεσε ακόμη και Ύμνο προς τιμήν της!

Ωραία Λιλιπούπολη
ποτέ δε σε ξεχνάμε
ποτέ
ποτέ
ποτέ δε σε ξεχνάμε!

Στίχοι-Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Ακούσε τον από τον αξέχαστο μαέστρο & τενόρο Αντώνη Κοντογεωργίου...




Δείτε τη χειρόγραφη παρτιτούρα του Νίκου Κυπουργού, με τον ΥΜΝΟ ΣΤΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ, το οποίο αποτελεί αρχειακό υλικό της ΕΡΤ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *