Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ COVID-19; ΚΙ ΟΜΩΣ...



Δυναμώστε τους πνεύμονές σας,

ενάντια στον κορωνοϊό !




Όπως γνωρίζουμε ήδη εδώ και αρκετούς μήνες, ο COVID-19, επίσης γνωστός ως οξεία αναπνευστική νόσος 2019-nCoV, εξελίσσεται σε ιογενή πνευμονία, η οποία στις βαρύτερες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια (σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας των ενηλίκων-ARDS).


Το τραγούδι χρησιμοποιεί τους πνεύμονες για παροχή αέρα, ώστε να παραχθούν μουσικές λέξεις και ήχοι. Η συχνή εξάσκηση στο τραγούδι, ενισχύει τους μύες εκείνους που χρησιμοποιούνται για την αναπνοή, κάνοντάς την βαθύτερη, ορθότερη και πιο αργή, μεγαλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη χωρητικότητα των πνευμόνων. 

Οι επαγγελματίες τραγουδιστές, δεδομένου ότι εξασκούνται συνεχώς, έχουν καλύτερο έλεγχο της αναπνοής και μεγαλύτερη χωρητικότητα στους πνεύμονες. Αναπνέουν δηλαδή διαφορετικά. (Αρκεί βέβαια να μην καπνίζουν και κάνουν άλλες καταχρήσεις), όπως διαπίστωσε και η Dr. Donna Goodridge σε έρευνά της. 

Μαθαίνοντας να ελέγχουμε την αναπνοή, ταυτόχρονα αυξάνουμε τις δυνατότητες των πνευμόνων, κι έτσι ισχυροποιούμαστε απέναντι στη λοίμωξη! Οι ισχυροί και υγιείς πνεύμονες αντιστέκονται καλύτερα σε όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις.


Άλλοι τρόποι να δυναμώσουμε τους πνεύμονές μας, είναι οι ειδικές ασκήσεις αναπνοής, η βιταμίνη D και η σωματική άσκηση!


vividlearningsystems.com

www.lungsask.ca



BONUS !  
Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε πως μπορείτε
 να κάνετε ασκήσεις αναπνοής, ώστε να 
δυναμώσετε τα πνευμόνια σας!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *