Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

40 χρόνια ζωής για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε
η εκδήλωση στο ΟΣΚΑΡ





Μια ακόμη όμορφη χορωδιακή βραδιά πρόσφερε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Καβάλας στο ΟΣΚΑΡ την Πέμπτη, εκδήλωση ενταγμένη στο πλαίσιο του φετινού εορταστικού προγράμματος που ετοίμασε ο δήμος Καβάλας. Σαράντα χρόνια ζωής και δραστηριότητας συμπληρώνει ο σύλλογος, προσφέροντας ανελλιπώς στα τοπικά δρώμενα, προάγοντας το χορωδιακό τραγούδι. Ο σύλλογος ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής προκειμένου να μετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα. Παρά το σφιχτό χρονοδιάγραμμα, τα μέλη της χορωδίας του συλλόγου προετοιμάσθηκαν έγκαιρα ώστε να ψυχαγωγήσουν τους συμπολίτες τους.

Η καταξιωμένη 50μελης χορωδία του συλλόγου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Σγουρίδου ερμήνευσε ένα πλούσιο χορωδιακό πρόγραμμα, αποτελούμενο από συνολικά 15 παραδοσιακά, έντεχνα και φυσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα παραδοσιακά κάλαντα. Μια θετική χρονιά ήταν το 2014 για το σύλλογο, τα μέλη του οποίου θα μετέχουν το Σάββατο στο 30ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Διάκριση εξασφάλισε ο σύλλογος και με την καλοκαιρινή συμμετοχή του στο 18ο Πανβαλκανικό Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικόν.

Το 2015 θα είναι ένα εορταστικό έτος για το Σύλλογο Φίλων Μουσικής, λόγω της συμπληρώσεως των 40 ετών από την ίδρυσή του. Έτσι, στις 16 Μαΐου θα εορτασθεί η μακροχρόνια πολιτιστική προσφορά του συλλόγου στον τόπο. Ο εορτασμός θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ και στο πλαίσιο της 19ης Χορωδιακής Συνάντησης. Ο σύλλογος είναι μεν ώριμος, αλλά χρήζει ανανεώσεως και στηρίξεως. Στήριξη όμως που δυστυχώς δεν εξασφαλίζεται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τον τέταρτο χρόνο συνεργασίας της με το σύλλογο διανύει η υπεύθυνη μαέστρος Μαρία Σγουρίδου. Το στοιχείο που την ενθουσιάζει είναι η τεράστια αγάπη που επιδεικνύεται από τα μέλη της χορωδίας και τη διοίκηση του συλλόγου. Η αγαστή συνεργασία καθρεφτίζεται ως αποτέλεσμα σε κάθε εκδήλωση της μικτής πολυφωνικής χορωδίας. Πριν όμως από την τελική παρουσίαση προηγείται ένα διάστημα κοπιώδους προετοιμασίας, που ευτυχώς παντρεύεται με το μεράκι και την αγάπη. Το μόνο μελανό ίσως σημείο είναι η διαπίστωση ότι οι νέοι άνθρωποι δε μετέχουν στην προσπάθεια, ίσως διότι δεν υπάρχει η ανάλογη παιδεία επί του χορωδιακού τραγουδιού, κάτι που βεβαίως θα πρέπει να καλλιεργείται από τα σχολικά χρόνια.





Πηγή: proininews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *