Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΚΑΒΑΛΑ


Πως να ήταν το "πιάνο" του αρχαίου 
προγόνου του Γιάννη Κανάκη;

Ήρθε η ώρα να μάθουμε...





Ο Δήμος Καβάλας, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οργανισμός προβολής και προώθησης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά», διοργανώνουν την έκθεση: «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων»

Η έκθεση μεταφέρει τα κυριότερα εκθέματα από μία συλλογή 187 αντικειμένων με εφευρέσεις, ανακαλύψεις, τεχνολογικές καινοτομίες, αυτόματες και ρομποτικές συσκευές της αρχαιότητας, με ευρεία εφαρμογή σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής, από τις τέχνες (μουσική, θέατρο) έως τη γεωργία και τη ναυτική ζωή. Σκοπός της έκθεσης, είναι να αναδείξει τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και να αποδείξει, ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.


Η πρωτότυπη αυτή έκθεση θα αποτελέσει μία ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, για ανθρώπους όλων των επιστημονικών πεδίων, για όσους ασχολούνται με τις τέχνες, τους φοιτητές, τους μαθητές και όλη την οικογένεια. Επίσης, προγραμματίζονται επισκέψεις και ξεναγήσεις μαθητικών και φοιτητικών ομάδων και σχολείων της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, θα γίνουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές των τελευταίων τάξεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καβάλας από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, με στόχο τη γνωριμία τους με την αρχαία ελληνική μουσική.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στη δημοτική καπναποθήκη στην πλατεία Καπνεργάτη, από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 έως και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016. Το ωράριο λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή και Σάββατο 10:00 -13:00, Κυριακή 11:00-13:00, Τετάρτη-Πέμπτη και Σάββατο 18:30-21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *